Nume de cod: EIA. Trei episoade noi

sursa scherlund.blogspot.com

EIA înseamnă Etica și Integritatea Academică. CARFIA semnalează trei activități importante ce se vor desfășura până spre sfârșitul anului.

Între 2 și 4 noiembrie au loc simultan Școala de Integritate CARFIA, o manifestare ajunsă acum la a șasea ediție, și Conferința „Cercetare, coordonare, evaluare în câmp doctoral. Perspective etice”, organizată de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (Școala doctorală de Teatru). Iar în decembrie (7-9) are loc, organizată de Universitatea din București, printr-un grant FDI, Conferința „Aspecte etice în formarea viitorilor specialiști”.

Școala de Integritatea CARFIA propune un alt format care va funcționa pe două grupuri de lucru, Lex Academica și Ethica Academica, ce vor examina corespondențele sau lipsa acestora între practica academică și cadrul legislativ și consecințe asupra culturii etice și de integritate.

Conferința de la Iași e dedicată perspectivelor etice privind școlile doctorale de Teatru. Prof. Marian Popescu va deschide conferința prin prelegerea „Vulnerabilități etice ale studiilor doctorale”.

Conferința UB – aflăm din prezentare – „își propune să contribuie la formarea unui cadru conceptual pentru armonizarea aspectelor generale ale eticii și integrității academice cu aspectele dezvoltării acestei problematici în domeniile particulare ale cunoașterii și ale formării intelectuale și profesionale.”

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *