Integritatea, cu soluții digitale

Problema plagiatului ține, în continuare, „capul de afiș” al lipsei de integritate în mediul academic. Universitățile, nu multe, încep să facă eforturi pentru a instala o reală cultură etică și de integritate apelând și la specialiștii din cultura digitală. Chestiunea softurilor „anti-plagiat” stârnește de mai bine de un deceniu luări de poziție nu odată contradictorii. În ultima vreme., însă, pare să se instaleze un acord privind utilitatea lor. Dar cât de deschis este profesorul universitar, cât de dornic e să se pregătească un pic în a le folosi?
Cum puteți preveni plagiatul și dezvolta o cultură a integrității cu soluții digitale?

Acestea, dar și o demonstrație practică vor fi subiectul unui webinar găzduit de eLearning & Software prin intermediul UniNet, portal online dedicat Universităților din România, împreună cu Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara. Data: 19 aprilie 2022, ora 17.00.
Cum puteți preveni plagiatul și dezvolta o cultură a integrității cu soluții digitale?

Iată agenda manifestării la care UB va fi reprezentată de către prof. Marian Popescu, director onorific al CARFIA. O prezență specială, din partea TurnItIN, Dennis van Bart, Senior Account Manager.

https://uninet.ro

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *