Cartea Științelor Integrității

În luna iunie va apărea o carte ieșită din comun: în cele 500 de pagini, o panoramă activă, la zi, cu studii de caz și expuneri dramatice privind anomaliile Integrității și Cercetării Academice, dar și moduri corecte de abordare a domeniului. Articolele, datorate unor specialiști în domenii unde vulnerabilitățile Integrității se fac mai simțite, configurează un teritoriu real, în fața cărora „hărțile” (Coduri, Regulamente) par să fi rămas mult în urmă. Cartea e despre principalii „actori” academici, despre victimele lipsei de integritate, cu mărturii ale acestora, despre modul în care structurile academice și de cercetare fac față unui pericol tot mai evident pentru cei/cele care vor să-l vadă. Structura și amplitudinea problematicii o anunță deja ca pe un titlu de referință.

Profesorul Marian Popescu, director onorific al CARFIA, este prezent în volum, atât prin introducerea la o temă sensibilă, relația norme academice-norme juridice, dar și prin articolul „Formarea înțelepților Integrității”.

Apariția în franceză e datorată IRAFPA, sub coordonarea profesorilor Michelle Bergadaà (președintă a IRAFPA și Profesor Emeritus al Universității din Geneva) și Paulo Peixoto, profesor și ombudsman al Universității din Coimbra, iar editorul francez EMS e unul prestigios. Acesta anunță că se pot face precomenzi. https://www.editions-ems.fr/livres-2/collections/questions-de-societe/ouvrage/617

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.