Legături primejdioase ale ministerului Educației

Ministerul Educației a publicat „Centralizatorul proiectelor cu finanțare externă în implementare, în exercițiul financiar 2014-2020 în care Ministerul Educației și Cercetării are calitatea de beneficiar/partener”. Lista e împărțită în doua: prima parte nu are titlu (34 proiecte), a doua are „Proeicte de asistență tehnică” (11 proiecte). În prima parte, la poziția 10, apare:

Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupția în sistemul de educație

Beneficiar: Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza (APAIC), Asociația pentru Implementarea Democrației (AID)

Buget: 4,892,870.30 lei, din care3,716,880 lei buget MEC

După cum se observă, cei doi parteneri ai ministerului în acest proiect privind etica, integritatea și anticorupția sunt două entități perfect calificate să primească fonduri pentru a implementa politici în domeniu: Academia de Poliție, dezvăluită de articolele documentate ale Emiliei Șercan drept un operator academic corupt, cu zeci de doctorate plagiate, și căreia tocmai ministerul Educației îi închisese două școli doctorale și îi ceruse să se reorganizeze, și o „celebră” asociație…pentru implementarea democrației condusă de o figură etică, integră și necoruptă ca d. Alexandru Cumpănașu, cel care, de curând, s-a remarcat prin lipsa de morală în exercițiile sale de „seducție” a tinerelor pe internet. Pe site-ul acestei asociații nu este de găsit niciun nume, dare media îl creditează pe d. Cumpănașu ca lider al asociației. Pe site, niciun raport privind proiectul încheiat. Proiectul e descris astfel de unde veți vedea pe ce „activități” s-au cheltuit banii. Asociația se mândrește cu Centrul Național de Integritate, înființat în…2007, despre care probabil că au auzit câțiva, dar care a „atras” fonduri publice constant pentru a crește eficiența anti-corupție a structurilor guvernamentale etc.

De ce ministerul dă credit acestor doi „parteneri”? O explicație publică a dlui ministru ar fi binevenită. Credem că nu va veni niciodată.

CARFIA acuză acest…parteneriat cu două entități toxice din punct de vedere academic și moral. Legăturile acestea primejdioase duc în derizoriu efortul onest de a contracara corupția, inclusiv în mediul academic.

sursa foto libertatea.ro

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.