Integritatea: captiva sistemului academic?

Astăzi e difuzată prima emisiune WebTV a IRAFPA dedicată Integrității academice. E în franceză, dar urmează și subtitrarea în engleză. Institutul pune în operă astfel schimbarea de strategie a abordării domeniului sensibil al Eticii și Integrității Academice (EIA) nu numai la nivel conceptual, ci și prin instrumente dedicate. Vor fi șase emisiuni, video-uri scurte (3′) cu experți în chestiuni punctuale privind domeniul EIA, volumul „Urgența integrității academice”, cu un sumar prezentat în Newsletter-ul de azi al IRAFPA (https://irafpa.org/communication/newsletter), cuprinzând contribuțiile participanților la Colocviul de la Coimbra din Octombrie 2020, școlile de vară ș.a.

Încercăm crearea unei dezbateri democratice privind EIA (intră pe noua pagina de Linkedin a IRAFPA – https://www.linkedin.com/company/irafpa/) pentru a veni în sprijinul instituțiilor academice, a responsabililor de școli doctorale, grupuri de cercetare, colegi și colege-victime ale fraudei și plagiatului cademic. IRAFPA are expertiza necesară, cu peste 300 de cazuri arhivate în peste un deceniu, multe intervenții solicitate, de mediere sau de expertiză. Institutul este o asociație fără scop lucrativ, funcționează pe bază de benevolat.

CARFIA afirmă încrederea că putem face din mediul academic și de cercetare unul al spațiului democratic de abordare a EIA, dar și previziunea că mediul academic ar trebui să aibe în centru Integritatea. Dacă nu trăim în cultura Integrității, înseamnă că funcționăm în afara ei.

Vezi prima emisiune WebTV a IRAFPA aici.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *