Rectorul UB despre votul privind mandatele rectorilor

Votul Senatului României privind aprobarea unei modificări – a câta!? – a Legii Educației privind numărul de mandate pe care îl poate avea un rector produce stupoare și este încă o lovitură privind o societate sănătoasă etic și o Educație integră. Modificarea sună simplu: „Mandatul poate fi reînnoit”. Atât. Legea limita, firesc, la două numărul de mandate pe care îl poate avea un rector.

CARFIA salută Declarația rectorului UB, prof. Marian Preda, care își exprimă „dezacordul” față de votul Senatului de ieri. Este primul rector care iese deschis pe acest subiect. ANOSR, organizația națională a studenților a trimis ieri un comunicat în care protesta față de decizia luată. Desigur, președintele României, inițiatorul programului național, „România educată”, nu ar avea cum să ezite privind respingerea la promulgare.

Din 2012, Universitatea din București s-a exprimat nu odată în privința unor subiecte sensibile pentru mediul academic românesc: plagiatul, titlul de doctor, cărțile publicate de deținuți cu girul unor profesori universitari. E parte a misiunii sale de responsabilitate socială și de contribuție la dezvoltarea, protejarea democrației în România.

https://unibuc.ro/declaratie-marian-preda-unibuc-mandate-nelimitate-rector/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *