Plagiada: episodul Ionuț Vulpescu

Hotărârea-CE-IonuțVulpescu-27-mai-2019-1

După sesizarea făcută, regulamentar, de către dl. lect. Cătălin Cioabă, privind teza de doctorat a dlui Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, după reacția Facultății de Filosofie privind sesizarea adresată Comisiei de Etică a Universității din București, aceasta a analizat acestea, dar și raportul de analiză realizat pentru Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat al UB, ca să ia hotărârea că dl. Vulpescu, supervizat doctoral de dl. Vasile Morar în 2008, la Facultatea de Filosofie, a comis plagiat în 16 pagini ale tezei de doctorat în discuție. Subiectul tezei sale e … minunat în raport cu verdictul, în sensul că te minunezi. Dl. Vulpescu a abordat, ce credeți, “Etica între teologie și filosofie. Analiză comparativă asupra valorii morale a muncii în ethosul creștin„. A se vedea mai sus Hotărârea Comisiei de Etică.

Dl. rector Mircea Dumitru a cerut Ministerului Educației, cum a procedat și în alte cazuri similare, retragerea titlului de doctor.

Dacă „plagiada” continuă, asta nu înseamnă că eforturile de o stopa, preveni, contraataca fenomenul moral cancerigen vor înceta.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.