La Școala de vară CARFIA. După școală

sursa Leonid Schneider/forbetterscience.com

A venit vremea. CARFIA organizează Școala de vară pe teme ale eticii și integrității academicetot în perioada 1-3 august la Cumpătu (Sinaia). Recidivăm, deci. Anul trecut, cu o tematică interesantă (v. site), chiar dacă programul a fost dens, colegii și colegele au spus că a fost bine. Acum vrem să vedem ce înseamnă să fii consilier pentru integritate într-o universitate. Vom reveni cu detalii despre program și despre câțiva invitați/invitate.

Anul acesta vom încerca să realizăm o formulă de școală mai altfel. Vom avea, desigur, câteva inserturi expozitive, dar pline de miez. Nu vor lipsi exemplificări video sau studii de caz.Vom lucra împreună, cu cine dorește, primul episod din serialul „Teatrul Eticii” prin care vom explora în regim de „scenă” ce înseamnă asumarea „rolului” atunci când vrei să schimbi ceva. Când vrei să afirmi ceva. Ne gândim la invitarea unor persoane și din afara universității care să intre în dialog cu noi pentru a vedea cumfuncționează valorile morale în alte medii. Desigur, programul e în lucru încă. Dar nu pentru multă vreme.

Așteptăm înscrieri din partea celor care sunt interesați/interesate de un mediu academic mai sănătos la : integritate@g.unibuc.ro

Ca și anul trecut, promitem că nu ne vom plictisi împreună. Dimpotrivă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.